Holistische massage

Examen holistische massage

U dient ten minste 15 minuten voor aanvang van het examen aanwezig te zijn, zich te melden bij de examenleiding. U dient zich te legitimeren en te registreren door het tekenen van de presentielijst.
Op aanwijzing van de examenleiding mag u de examenruimte betreden en plaats nemen aan de voor u gereserveerde tafel. Op aanwijzing van de examinator begint het examen.

Het examen bestaat uit een theoretisch deel en een praktijk deel.

Tijdsverdeling examen (totaal beschikbare tijd examen 90 minuten):

– Theorie (13 open vragen) 20 minuten
– Anamnese 10-15 minuten
– Massage 45 minuten
– Zelfreflectie 10 minuten 

Tijdens het examen draagt u zelf zorg voor een model. Het model dient gedurende de gehele examentijd van uw praktijkexamen beschikbaar te zijn. Het model mag zelf geen examenkandidaat voor het examen holistische massage ACE zijn of zijn geweest. Indien bij controle blijkt dat het model wel examenkandidaat is/was, dan mag deze persoon niet als model worden gebruikt.

Tevens dient u zelf te zorgen voor voldoende materialen en hulpmiddelen (hoeslaken voor over de massagetafel, handdoeken, massagetussenstof) om de handelingen bij het praktijkexamen uit te kunnen voeren.
Op de examenlokatie is een massagetafel met één halfronde rol ten behoeve van de kandidaat aanwezig.
Na afloop van het examen verlaat u op aanwijzing van de examinator de examenruimte. Van de examenleiding ontvangt u binnen 30 minuten na het praktijkexamen de uitslag.